Ponsen

Met de ponsmachine en technologie van Luma hengelo is een driedimensionale plaatbewerking mogelijk met het doel de volledige bewerking op één machine. Op de machine van Trumpf kunnen alle gereedschappen draaien. Het is zelfs mogelijk te tappen of kleine producten te laten zetten op dezelfde machine.

Voor het uitbouwen tot een volledig geautomatiseerde installatie zijn voor onze ponsmachines verschillende componenten beschikbaar. Afmetingen welke wij kunnen ponsen: 3000×1500, 2500×1250 en 2000×1000.

Luma Hengelo kiest als eerste in Nederland voor ponsbewerking zonder restafval met de TRUMPF TruPunch 3000

Luma Hengelo is een veelzijdige toeleverancier welke een totaalpakket aan kan bieden van plaatbewerken, verspanen en poedercoaten. Al ruim 25 jaar bestaan de marktsegmenten uit machinebouw tot halfgeleiderindustrie en van interieurbouw tot landbouwmechanisatie.

In de plaatbewerking worden o.a. 3 TRUMPF lasersnijmachines gebruikt, en tot voor kort werd het ponswerk verricht op een TRUMPF TC500R pons-nibbel machine. Om een kwalitatieve voorsprong te behouden is deze laatste onlangs vervangen door de nieuwe TRUMPF TruPunch 3000 met elektrische ponskop en bewerking zonder restafval. Directeur Gerwin Buursink beargumenteert zijn keuze voor deze nieuwe productieve machine: “De TC500R moest vervangen worden, en bij het aankoopproces hebben wij gekeken naar de nieuwste technologie. De nieuwe machine heeft een grootformaat, en is uitgevoerd met MultiShear en MultiBend (ombuigen op de machine). Door de elektrische aandrijving is de machine tevens een stuk energiezuiniger en sneller”. Daarna vervolgt hij: “De programmering en bediening zijn gemakkelijk, het is een betrouwbare machine, en de goede ervaringen met de TRUMPF-service gaven de doorslag om voor deze machine te kiezen”.

Nog enkele highlights van de nieuwe TruPunch 3000:

  • De elektrische ponskop is extreem dynamisch en biedt een snelle rotatie alsook veel ponsbewegingen;
  • Alle gereedschappen kunnen 360 graden draaien;
  • Met zijn elektrische ponskop heeft de TruPunch 3000 een gemiddeld verbruik van slechts 5,9kW, dus zeer energie efficiënt.